Thursday, May 31, 2012

kampung

 assalammualaikum and gud everning readers..
huhh panas kan petang nie rase nak mandi ais je dengan bisingnye indon depan rumah nie buat kerje. tak pe sabar tu kan separuh dari iman *sabar sabar

aku sebenarnye tak de mood sangat nak menaip nie ha tapi disebabkan assingment yang sangat memeningkan kepala otak aku nie ha so aku pown plan la nak release tension by post satu entry tapi tak tau nak tulis ape *ayat biase blogger tulis padahal entry kemain panjang lagi ..haha

fyi aku nie memang suke sangat tengok pemandangan bendang.cantik sangat but unfortunately kampung aku dah mostly jadi kolam ikan arowana yang famous ramous tu ha!! so bendang pown ade ciput ciput je.so ade la hari tu aku dengan sedara nak g bagan serai *hello naek moto oke seram mak.. jauh tu boleh tahan la ketu gak pinggul aku duk atas moto dengan jalan yang berbatu batu .oh lupe nak bagitau yang aku tak ikot jalan besar tapi guna jalan kampung sebab malas nak pakai helmet.dulu aku penah gak pergi tapi macam kejap je aku rase..oke2 so dalam perjalanan tu aku ternampak satu tempat nie "bendang yang luas terbentang" aku cakap kat sedara aku balik nanti kite benti sini tau nak posing maut sikit.

so balek tu pown kitorang singgah la.semua port kitorang benti tapi masalahye tak sume gambar lawa haha^.^

abaikan aku yang pendek tu!! *laka laka laaaa
tapi cantik kan pemandangan bendang tu haa. eishh aku kalau boleh la nak sangat buat rumah betul2 tepi bendang senang kalau nak tenang kan pikiran je lepak situ. and yang lawak nye mase on the way g bagan serai tu aku ade nampak rumah baru kot..dalam otak aku trus "eishh tak leh jadi nie aku nk beli rumah tu lah" ..arap2 la ade rezeki duduk kat situ.

subhanallah cantik sangat ciptaan MU .
oke port nie aku yang pilih ingat nak jalan kat area tanah tu tapi takot "pelepup" jatuh. so kat tepi tepi pown jadi lah..and sebenarnye kan kat situ ade abg/pakcik tengah kerja.sumpah malu gile ^...^

gambar nie tak de kene mengene dengan bendang tapi just nak tunjuk nie lah sedara aku yg cantik menarik kau memang debom nie.haha^.^
nak kenal?? aishh tak leh kot dah berpunye tapi yang aku mencik nye aku lagi tua dari dyer tapi dyer lagi tinggi dari aku..pakai lah kasut tinggi mane memang kalah gak *malu malu

oke yang nie pown `iklan jugak. meh sini kite show off sikit bopren kite haha
balek kampung tak sah tak g ngedate dengan paktam nie.yang pelik nye selalu dyer tak suke nak tangkap2 gambar nie tapi hari tu dyer yang offer.maybe sebab ade sedare aku kot and dyer pown memang rapat dengan sedara aku ni ha yela kalo aku dating je mesti dyer ikot sekali *baek tak baek tak..

haaa seronok sebenarnye ade kampung kan kan. pada yang tak penah merasa suasana kampung tu "uools RUGI oke!!" haha. aku pown berharap one day parents aku nak pindah duduk kat kampung biar anak anak aku pown dapat rase ape tu kampung..:)







2 comments:

  1. wah beznya kt kmpung..ayu mgu dpan bru balik ;-)

    ReplyDelete
  2. mmg best gile ..
    boleh la share2 kampung
    haha

    ReplyDelete