Saturday, April 28, 2012

entry paling sensitive :)

assalamualaikum u'olls

hii ^.^ tadi aku baru je tengok gambar2 demonstrasi *tut* tu, even aku nie belum cukup umur nak terlibat dalam isu politik nie and aku pown maybe tak cukup lagi ilmu tentang politik ni tapi aku still boleh pikir mane baek mane tak.semua dah besar kan so tau mane yang elok mane yang tak.aku rase memang aku ni tak de hak la nak cakap lebih lebih tapi oleh sebab nie bloq aku kan so ape kate aku cakap je ape aku nak cakap kan .haha^0^

sebenarnye semua orang yang duduk kat negara memang ade hak masing masing nak pilih yang mane dorang rase dorang suke "kebebasan hak asasi" tol tak?? so lantak korang la nak pilih yang tu ke yang ni yang penting korang rase selamat dengan ape yang korang pilih tu. tapi kalau dah sampai nak buat demo bagai tak ke rase bende tu tak mengarut!!?? sedih la aku tengok gambar2 demo tu ha..semua bertudung bagai ,siap berpurdah, usia tu tak leh cakap lah dari kecik ke besar semua ade. hurmm tak leh ke kalau ade bende tak puas hati bincang je baek baek tapi aku tak tau la kalau dua2 pihak nie memang tak leh nak berdamai and slow talk so sebab tu dorang buat demo..

eh jap jap, ade kawan aku cakap dorang nie buat demo pasal PTPTN..eh ello!! nonsense gile oke kalau pasal tu dorang nak mengamuk bagai.. dalam agama kan dah aja "kalau dah meminjam kena lah bayar, tak bayar nanti kat akhirat nauzubillah" so kalau rase tak nak bayar tu elok lah JANGAN PINJAM gune je duet mak abah korang tu..kalau orang kaye boleh la aku nie ha dapat half of ptptn je pown dah bersyukur sgt. pelik benau perangai umat zaman sekarang kan, ye lah aku pown tak de la baek sangat nak nasihat orang bagai tapi dah elok elok negara kite ni aman nape lah cari pasal, seronok sangat ke tengok negara kucar kacir macam nie.dah tu aku tengok amboi kemain bersepah lagi sampah sarap kan "seronok tengok pelawat luar cakap negara kite macam tu macam nie??" 

hurmm tension aku, berkerut kerut dahi aku tulis entry nie.haha ^O^ oke lah semua dah besar pandai pandai pikir kan, belajar sampai luar negara tinggii benau dah tu so gunalah ape yang dah diajar tu sebaeknye. hope sangat bende camni tak kan jadi dah. kalau tak suke pihak satu lagi tu pun jangan lah nak bertindak ganas k." Allah xpenah aja umat-Nya bermusuh musuh bagai kan"

oke bai <3


No comments:

Post a Comment