Wednesday, April 18, 2012

cuci muci hamster

 assalammualaikum ^.^ hiii arini macam tak de bende je nak tulis seperti hari2 yang sebelum.apekate jum tengok( bayangkan je pown tak pe) aku cuci my lovey dovey hamster.
hamster nie kene cuci selalu tapi aku biasenye cuci seminggu sekali je tu pown kalau teringat lah
so time2 cuti sem nie mmg dan semestinye lah kerje nie aku yang kene buat tak tau la mase aku xde kat rumah nie "adek" aku nie buat ke tak..haha^.^

C.H.E.C.K.I.T.O.U.T

mula mula kene lah keluarkan all the things dlm sangkaq tu then rendam dalam air sekejap.ala kalau bagi bahsah je pown oke lahhh~~ oleh sebab sangkar dyer nie tak de lah besar sangat so sikit jelah barang2 nye dak??

lepas dah cuci muci all that things ,kite kering kan lak. kalau xkering sangat pown tak pe at least lap2 la sikit sebab nanti hemo akan jilat sendiri haha^o^  biar dorang berdikari sikit .

bile dah kering keluarkan lak barang2 yang perlu ditukar macam 
makanan dyer (yang ade gambar hamster "alex")
yang bekas bulat biru tu tempat shampoo dyer and shampoo yang penutup kuning tu (weyhh wangi kot bau dyer and kale pink gitu lorh)
last but not least dyer punye serbuk.aku pown tak pasti ape name betul dyer (yang sebelah shampoo tu)
*buat mase nie 3 bende nie jelah yang paling paling dan paling penting*

emm yang warne itam tu abai kan lah.sebenarnye tu bukan barang tuk hamster yang "asli" abah yang suh letak and tak sangke lak hemo suke.and actually bende nie sejak hemo yang pertama lagi so kirenye turun temurun lah nie.haha gile

ehh jangan lupe tukar air gak!!
comel tak "botol susu" dyer hiiii paham2 korang teringin kan.hiii

rasenye dah boleh kot letak hamster
letak satu satuuuuuu
mule2 aku letak si gemuk nie.aihh name pown gemuk bende pertama dyer cari harus lah "MAKANAN"
betul ke tidak??

oke yang nie si kurus. nape bulu dyer camtu?? owhh time nie aku mandi kan dyer..alaaa basah kan sikit sikit je.then kite lap2 dyer.dyer nie masuk je dlm air meracau nak keluar.tepape lah

yang nie lak si gemuk.dyer nie cool sikit, relax je masuk air *tapi xde la sampai tahap mcm xnak keluar

lap lap dyer.
korang xrase dyer nie comel ke??

lepas dah mandi segala bagai 
tadaaaa S.E.T.T.L.E brooo !!
babai <3



No comments:

Post a Comment