Friday, January 20, 2012

story yg sudah berhabuk seminggu

oleh sbb aku dah pown ade kat umah ..macam xlengkap la rasenye aku xstory ape je yg happen kat aku seminggu nie kan.uishhh lame tol xmeng'hadap' beloq nie..uhukk uhukkk~~~ dah berhabuk dah nie pown..aishhhh ^-----^

hari paling kelam kabut, seram sejuk
kenape??
pagi -ptg hidup aku mcm biase je tau pergi kelas balek kelas mandi2 n baring2 (at tun putih) mcm biase aritu jugak aku tdo awal dlm kul 11 kot aku dah tdo "kruk kruk kruk' bunyi lene aku.then:
TIBA TIBA
aku telah dikejutkan jam 1.25 "level 22 BANGUN2!!! bace yasin kat level"
omaiguddd ape sudah jadi nie..dgn separuh sedar aku pown bangun g toilet amek wuduk n dduk then aku terdgr la budak2 nie dok potpet2
" dak kasturi kene histeria"
"ade dak melompat2"
ade budak mengilai2"
xtau la betul ke x kan aku layan kan aje la sbb aku xdgr pape pown 
n abis je yassin MT level potpet2 la ckit.bg nasihat "ttup tingkap"..aku masuk2 je blik BOOM TEBABOOM kat atas tilam ..haha xigt ape dah ^.^
oleh sebab kes semalam .next day nye mmg aku agak takut gile!! ntah la rase mcm sume bnd aku wat xkene.takot punye pasal.aku igt dah xde pape berlaku la ari selase kan.so aku pown selambe dadak je la tdo kemain awal then lagi sekali:
"level 22 bangun bace yassin"
aishh mmg smtnhg happen la kan.tp still aku xdgr ape2 pown dr kasturi..so bgun n bace je la yassin.
after bace yasin oleh sbb ngantok yg teramat ktowg (roomate) mmg dah terbongkang tapi even aku ngantok gile pown still xleh nk lelap semule. ttbe2 xsampai 5 minit lps bace yassin ttbe aku terdengar
"bunyi laki mengilai"
siyesly aku xtipu!! clear gile rase cm dekat sgt ngn aku rupenye2 mmg dkt pown sbb (roomate) aku ckp budak laki tu lari g court (tmpat dak laki main bola betul2 dpn cermin bilik aku) then mengilai2.tapi aku dgr 3 kali n rupe2 nye bukan sowg je yg kene sampuk tapi ramai gile..berjangkit2 katenye.
sumpah rase nk nangis je bile dgr "suare" tu n mcm2 doa la aku bace n harap sgt ade owg yg akan panggil aku n alhamdulillah ade la sowg hamba nie panggil" level 22 bangun2.oleh sbb kasturi still xoke lgi so kowg kene tdo 4 bilik je" mknenye ktwog kene tdo bilik member.aishh subhanallah bile dah sampai 16 orang 1 bilik boleh ke beranafas?? boleh ke nk tdo terbongkang?? mmg xla kan!! mmg xtdo la aku aritu.kat kelas TIDO!!

as usually ktowg kene gak tdo bilik member just xde ar 16 owg dlm 1 bilik ..8 orang lak 1 bilik kire oke la kann xde ar semak nk mampus.tdo pown oke la lena gak tdo aku dr semalam.and alhamdulilah dah xde pape yg berlaku.dah oke agak nye."sian lak kat dowg kalo 3 ari berturut kene" so start hari rabu hidup ktowg agak aman la xde la nk selangkah kuar bilik rase 100X takotnye..haha^.^

khamis^.^
xde pape yg happy pown.otak aku sememang nye duk pikir 
"esok balek!!"
n yg heppy nye class esok (one n only) CANCEL DOH!!
ape cite nie..gumbira ra ra ra laaa kann
tenkiu banget la lecturer sporting ku 
even byk agy syllybus nk kejar n yg lawak nye amboihh kemain laju lagi dyer aja xsenang duduk tgn aku nk menyalin
dgn gumbira hati la aku kemas beg BAGASI..haaa terkejut x aku balek NAEK BAS + BEG BAGASI..even abah aku pown terkejut. berdikari la kononnye
hiiii ^.^
yaa jumaat penghulu segala hari
alhamdullilah ketemu lagi kite dgn JUMAAT kan.bersyukur kehadrat ilahi kerana still kurniakan kite nyawa untuk terus hidup.
n yg serunuknye aku akan jumpe RUMAH KU SYURGA KU..acewahhh.
dan tepat pukul 2.45 aku jejak kaki dirumah
happy nye aku xterhingga yela selama nie owg duk balek rumah aku duk tahan je nafsu nk balek gak.tp bile pkir2 byk cons dari pro.so aku kuatkan jugak iman aku nie..

sekian terima kasih
tenkiu sbb sudi bace story aku yg rasenye pecah rekod yg terpanjang selama aku berbeloq.







1 comment:

  1. ahahaha...memang cover utk seminggu..rajin2 hupdate tau...t kite bosan lau x hupdate...huhu

    ReplyDelete