Monday, December 26, 2011

kau laksana bulan

semalam masuk bilik kononye nk tdo la kan .awal xawal gak la
ttbe tgk makteh (aku mmg tdo ngn makck ) tgh tgk cite p.ramlee
tp tv yg tgk makteh senanye
so aku pown layan la sowg2.dah abis igtkan nk ttup je tv tibe2
keluar lak muke "ayu raudah" so oke2 sabar jap nk tgk muke dier yg subhanallah cantik
lame skit dah tersangkut lak ngn drama yg dier blakon
"KAU LAKSANA BULAN"
mule2 dgr tajuk cm alahaiiii klishe nye :(
tp bile dah layan "YA RABBi SWEET NYEEEE"

urmm patut la sweet rupenye adaptasi dr sebuah novel rupanya ^.^
haa nie la novel yg jd ilham utk director tu buat drama
aku belum penah bace novel nie tapi dr jalan cite yg aku dah tgk (pdhal baru episod 2) aku dpt rase novel nie pown hebat mcm "ombak rindu"
tgk la kulit buku dyer comel je kan
yg nie pulak bile dah adaptasi dr novel menjadi drama
ayu raudah -heroin
n hero nye aku xpasti
semalam yg aku tgk baru episod 2 .n aku xpasti sama ada drama nie just ari isnin or wat?

tp yg aku nk tegas kan di sini ..acewahhhh
"SUMPAH DRAMA NIE BEST GILE!!"
ayu raudah as"ana" n yg laki yu "firaz"
dowg nie berkenalan kat KTM .ana seorang penulis novel n masih belajar di institusi smtng
firaz pula seorang peguam bela yg byk handle kes2
even dowg ade kereta masing2 tp dowg lebih prefer naek KTM supaya dpt bertembung satu sama laen
ana nie mmg ramai peminatnye
tp dyer mcm tersangkut dgn FIRAZ.but 1 je masalah dyer.
dyer kenal ngn firaz pown utk jd model manuskrip (novel) dyer je
n dyer rase bersalah sbb dyer rase dyer pergunakan firaz semate2 tp dlm hati dyer ade jugak la berputik sayang n utk pengetahuan kowg ana nie sbnrnye lebih suke laki yg ROMANTIK n firaz nie xde la romantik sgt
urmm so ape kesudahan cerita nie ..happy ending or sad ending??
tu yg kite kene tau ..so selamat menonton :)

p/s : sesape yg dah bace novel nie boleh la cite serba sedikit kat saye ^.^

4 comments:

  1. rasanya kita dah baca kot novel ni..first2, rasanya yg ana terduduk atas riba firaz dalam KTM then mula la kenal2 esok2nya tu...huhu..mmgg best novel ni..tv2 semalam ke? adoiii melepas la nak tgk..huhu

    ReplyDelete
  2. haa betul betul betul
    yup tv 2 tp agak tgh malam ..after 12 smtng gak la
    ce try tgk ary nie
    mybe ade.haha

    ReplyDelete
  3. laa drama ke? baru je nk tgk... huhuhu

    ReplyDelete
  4. drama la ...lambat ar gary nieee

    ReplyDelete