Friday, November 4, 2011

nak mara boleh??


mule sekali nk mara boleh x?? sowi sgt2 kalo entry kali nie akan buat sesape terase "sape mkn cili dyer yg terase" xde nawaitu pown nk aib kan sesape tp mcm dah melampau sgt care kowg mengate beliau.n aku pown xkan sebut la owg2 yg berkenan tp kalo ade yg terase n nk benci or mara aku "up to u " oke mst sume dah tau result masing2 kan..yeee tau la kowg punye kacak2 n cantik2 belake kan.aku?? erkk biase2 je xde mood agy nk post entry psl result.tggu ready oke. sambung cite: aku bukan nk kate aku nie baek sgt tp sumpah kalo sekali kowg duk ngate "beliau" aku xkesah nie bile dah sume duk join kowg ngate smpi dah berpuluh2 comment.sowy to say aku xleh tgk la ayat2 kowg tu.cube la syukur ape yg kowg dpt ade ramai lg yg teruk pada kowg .kowg xpkir ke???"beliau" dah penat2 curah segala ilmu yg beliau ade kat kite nape bile kite xdpt capai mcm yg kite nk ..kite kutuk2 beliau n ckp "beliau xtlg kite" ..yeee aku tau beliau mmg terase hati kat kite sume tp xke kowg yg buat beliau sgt terase smpi mcm tu sekali.."thinks cook cook la dear" ak bukan nk ckp ape la..sumpah aku ckp seumur hidup aku aku takut sgt nk perli, kutuk, mara, n yg seangkatan kat seseorang yg melimpah kan ilmu kat kite (maybe ade la sekali sekala) sbb aku tau 


"kalau kite kecik kan hati seorang GURU nescaya ilmu yg kite dpt tu xdiberkati melainkan beliau maaf kan kite"









then perkara mcm nie la yg buat aku sedey sgt nk jd SEORANG PENDIDIK.
bile kite dah bg sepenuh ilmu didada dan anak didik kite xpernah nk hargai.sumpah terase sgt hati nie.sbb tu aku nk sgt jd CIKGU TADIKA (haaa nk gelak la tu) sbb budak2 nie innocent ckit so kalo dyer wat kite terase pown still kite akan ckp "ya Allah comel nye budak nie" 


so sebelum kite ckp sesuatu tentang seseorang better kite letak kan dulu diri kite kat tempat beliau.bukan senang tau nk ajar student yg smpai berpuluh2 nie tambah lak ngn macam2 perangai nie.kite nie makin dewase makin ngade2 nye melampau kan (aku mengaku aku pown ngade2) .xkesian ke dyer dah layan kite sebaik mungkin tp cmnie ke kite balas kat dyer."YA ALLAH sumpah sedey sgt dgn perangai kowg"


"sentiase la mintak maaf terutama dgn ibu bapa,guru dan owg2 tua yg kite sakiti..INSYALLAH hidup diberkati"


maaf kalo buat anda terase
sekian terima kasih <3

2 comments: