Wednesday, November 2, 2011

murai

murai..ape itu murai..?? rase cm penah cite dah entry sebelum2 nie.dan oleh sbb hari ni terlalu bosan sbb ade owg tu bsy sgt dgn keje beliau smpi langsung xmsg owg disini ok fine!!..haha.ttbe ter'rindu plak kat MURAI
oke2 actlly murai nie name geng aku tyme kat teknik dulu
sumpah dowg ar member terbaek penah aku jumpe tp malang nye lps teknik masing2 dah tuju haluan masing2 ade yg msuk poli ,uitm,udem n kolej.
so mmg kitowg lame sgt2 dah xjumpe cume kdg2 tu ade la gak hangout tp xpenah nye nk sume ade
selalu contact pown by FB je.

mcm2 pengalaman kitowg create bile bersama
susah senang samae2 tanggung contoh nye:

1-mmg dah tercatit kat mind warden sememangnye dorm S4(dorm ktowg time form 4) mmg selalu bgun lewat n ofcos g skolah lewat..even ade antara ktowg yg bgun awal tp still pergi same2 supaya same2 kene dende.n yg lawak nye bile tgh2 bratur kat assembly sume owg pelik sbb barisan DORM S4 kosong.haha^.^

2-smmgnye time kat asrama lg best dr g skola kan.mane xnye bile kat dorm berborak smpi nk SUBUH..then g skola bile dah berpecah (3dak awam n 4dak electric) mmg STOK MUKE TIDO je la kan..asal 2mase trakhir je muke ngantok mcm xtdo sebulan.yg xleh bla nye bile 
.....ziha dgn gaya roller coaster nye tggu mase nk terbabas je...
.....aku gaya ultramen nye (sir ar ni bg gelaran) biasenye time2 cmtu mmg subject BM..haaa mmg terbaekla kan..smpi cekgu pggil name aku pown xnyahut dah.....
.....aten lak xde gaya men tido wat dek je...
haaa yg tu kisah dak CIVIL tp utk 4 lagi dak LEKTRIC aku ctau la plak kat kelas dowg cmne yg aku tau
.....ecah mmg tdo xsedar dri smpi meleleh ayaq liyuq....

3-same2 tanggung dose nipu warden ckp "saye xbwk henset" haha^-^ byk nye dose kite kat warden kan.YA ALLAH ampunilah dose kami ~~

4-igt lg bile kite gado mmg rase cm gempa bumi kan..sampai kan owg laen leh tau kan kite gadoh yela kite kan xpenah berenggang even nk g jamban.then bile owg dah mule tego2 tu kite same2 settle kan dgn baek..kite jumpe sume ala ala meeting tergempak la kan..then ckp ape yg kite xpuas hati then SETTLE

5-bile sowg join SOFTBALL ha hamekkkkk kau sume nk join softball mmg group tu kite yg 'konker'.then bile ade perlawanan even ade yg xterpilih still gak kene join latihan sbb kalo xde yg teman xnk g:( sampaikan time perlawanan pown yg xterpilih kene g gak ..xkesah la kalo jd owg bg air pown

6-bile ade yg xleh catchup dlm mane2 subject ade yg tlg.lg2 time nk SPM kan2..stdy mcm owg gile..smpi stay  up tgh2 malam tp muke aku MMG XAR STAY UP MLM2

7-igt lagi x time kite kuar g mane ntah lbh krg cm FLY la kan..then balek dah nk tgh malam.kite tumpang sape ntah ..member sape yek??kite da lupe.7 owg dlm kete tu..aku duk atas ribe sape ntah..haha then nk masuk asrama pown mcm PENCURI dah..sbb tkut ketua warde(duk dpn asrama kami) nmpk :0

8-kite nangis pown same2 kan..aku igt lg time kite terjebak dlm kes 'tuttt" BWK HENSET.lg2 sememang nye aku lah pling nmpk terjebak smpi sume senior BAND aku gile2 kan n tempias kat geng kite..uihh aku mmg dah nangis sehabis boleh la:) n kes "tutt" ILANG KAN DUIT BAJU (haha mst kowg igt kan)..seram kan time tu :0

9-lastly sedey sgt bile kite pisah kan..after SPM..ECAH balek awal..sampai hati!! haha then kite tido sekatil kan rase xsanggup je nk pisah.then kite maen tukar2 hadiah.haha best sgt time tu.kalo lah kite ade wat video stat kite kenal smpi kite pisah..mmg leh wat kenangn seumur hidup kan :0

huaaaa rase nk nangis je ^-^
sbnrnye byk lg kan kenangan kite tp penat la nk taip..haaaa tgk nieee smpi dah lebam jari2 aku yg comel nie menaip.ape kate kite layan gambar2 yg xseberapa nie jelah k..
tp sedey gambar ECAH xada..n mane ntah p gambr2 aku yg berjuta tu..aishh nk kene cari nie..
haha k bai <3


 nie tyme form 5.fly after spm subject ape ntah..sume stok nk outing ha hamek kau ktowg pown nk outing balek mlm laggggiii..kau ade?? ^-^
 oke yg nie time majlis penghargaan (boleh x cm tu) .majlis nie tok raikan dak2 teknik yg dpt LK(lukisan kejuruteraan ) A utk percubaan kot..ramai gak tp bile SPM yg sebena..alahai ciputttt je :)
 ni lak hari2 last sekolah ..xpasti sma ada b4 SPM or After 
 haaa ktowg ber 3 la dak CIVIL ENGINEERING 
mmg kat kelas pown xpisah
 kat DM(dewan makan) rasenye nie time puase kot
sbb time puase mknnnye sedap2 belake
kalo hari2 biase lauk utama IKAN CAMPAK KAT DINIDING je
nk amek papae kimia
haha fyi kimia aku mmg teruk thanks god xfail :)
 muha & combi a.k.a ezza
kenapa combi??haaa mls nk cite

 p sekolah bersama
yg seronoknye bile mls nk bwk buku or papan LK tu xpe2 "sharing is caring"
aku semang nye pemalas nk bwk :)
n last gambr nie diambil time jamuan raya
huhu berbaju kurung
n kalo kowg nk tau time nie jela ktowg leh jd gadis2 biase cm kat luar tu
kalo x kitowg cm dlm penjara sbb:

1.xboleh pakai baju bunga2 (kene plain je)
2.tudung mst berjahit tgh bukan mcm gmbr nie boleh simpang2 lg
3.g skolah kene pakai "kain dalam" 
4.xboleh pkai stokin warne2,katun2 n yg penting kene panjang kalo boleh smpi lutut
5.tdung sekolah xboleh pin.kalo nk pin pown pki pin kecik didunia xleh berbunga2 bergantung2
6.dilarang dating sama sekali(aku penah kantoi..uishh hampir je kene lempang)
7.11.45 p.m adalah zom gelap dan senyap
8.selalu terkejut dgn suara2 yg meyeram kan seperti
"TRUNNN ROLL CALL"
"SAYE KIRE SMPI 10 XTRUN ROTAN!!"
"PERGI KOKO SEKARANG!!!"
"KETUK KETAMPI 100 KALI"
(sume nie hasil suara warden tersyg :p)



4 comments:

  1. nice dear...ahahah...teringat lak pengalaman dok ostel 1bln lebey...sampai kena perah *** yg masih de darah...eeeeuwwwww

    ReplyDelete
  2. euwwwgeli gile..
    haha..rindu sgt time asrama

    ReplyDelete
  3. waaa...zyra kami trngat la sume bnd yg kte sume sme2...... :P rndu gler kowt.kalo ad problm mst slsaikn same2,...kan3...., :)

    ReplyDelete
  4. haaa kan..igt lg tyme kite gadoh gile2 then kite duk kat seat bwh tu bincang2

    ReplyDelete