Tuesday, November 1, 2011

mata

hye assalammualaikum

cantik mate gambar tu.xpasti sama ada asli or lens yelaa tau2 jela kan sekarang lens dah berlambak kat pasaran .MURAH pulak kan..siap lelong2 lagi kat pasar nu haaa!!

haha untung la sape yg pki mcm2 kale ar mate kowg tu kan..amboii siap match2 kan lens dgn baju lagi .kalo boleh nak satu set biru.baju biru, seluar biru, tdung biru, lens biru, kasut biru..haaa ape lagi biru..sonok betol kan kowg berfesyen..xpe2 selagi menutup aurat its oke dear!

arini aku bukan nk story psl fesyen ke lens ke tp nak cite skit pasal MATA..ary ape ntah tengah sedap2 aku angkat kain kat ampaian tibe tibe aku ter'imagine' satu bende nie.sbnrnye istilah mata nie kite boleh pkai utk motivasi kite sebenarnye..erkk xphm?? ok2 camni

cube pkir2 balek kenapa mata kite xleh nmpk ape yg ade kat belakang??
ianya sebab Allah nk kite sentiasa igt bende yg lepas jgn dikenangkan lagi ..setiap yg berlaku pasti ade hikmah nye.dan kite pown xboleh nk patah balek mase nk ubah ape yg kite dah buat sebelum2 nie.kan ^-^

mata kite sentiasa akan pandang ape yg ade kat depan
sbb dalam hidup nie kite kene sentiasa prefer ape yg didepan.bak kate owg ape yg lepas usah di pkir kan hidup mesti diteruskan..maksud diteruskan is follow ape yg ade didepan dan try ubah ape yg telah berlaku di belakang(masa lalu)

tapi kalo kowg perasan bile kite pandang straight ----- kite for sure dapat lihat seraba skit la ape yg ade di kanan dan kiri kan kan kan..
ini bermaksud dalam hidup seharian kite..kite kene carefull dgn bende2 sekeliling atau lebih mudah kite kene carefull dgn org2 disekeliling kita..kat dunia nie xsemua orang suke kite pasti ade yg benci kite.dan berhati hati dlm memilih siapa kite nk kawan supaya kite xjatuh suatu saat nanti

pandang atas dan bawah?? ape pulak??
oke2 bg aku pandang bawah..kalo kite pandang bawah kite akan lihat lantai or area dimana kite sdg berada kan.so ia bermaksud jika bersih otak kite pasti ia akan bawa kite ketempat yg bersih tap jika kotor otak kite ketempat kotor la kite akan tuju.
pandang atas bermaksud kite sentiasa akan mengingati DIA yg diatas..keran yg diatas sentiasa melihat ape yg kite lakukan.jadi disaat kite sedang melakukan sesuatu ygxsepatutnye pandang lah atas dan beringat lah bahawa yg diatas sedang melihat kite

hehe^--^
tenkiu daun ketum
bye assalammualaikum

No comments:

Post a Comment