Sunday, October 30, 2011

 hye uolls
assalammualaikum :) sehat x nie??? mcm x bersemangat je nie..alo lo cmne nk bace  entry aku yg panjang nie
urmm xpe2 kalo xlarat esok smbung k :)
hihi..arini aku kuar ngn BFF forever n ever aku
g mane??? urmm kalo kowg dah tgk pic dulu kompom2 dah tau tp bg yg xtau meh aku gtau..arini aku g TIMES SQUARE kalo nk up skit sebut TS la kan.
mule2 tujuan nye nk jalan2 la sbb arep ar kate xde bajet la ape la kan
ttbe kat ktm dyer ckp "t aku nk maen theme park tu"
haha aku pown ape lg oke je la kan..
yg paling tension mension nye kan time kat ktm ..aish xleh sesak lg ke?? smpi nk bernafas pown xleh..erkk pagi2 pown ramai owg kan ...oooo lupe lak arini kan ari ahad..erkk oke2 aku terima la
mls ah nk story psl perjalanan nk ke TS mmg menyakitkan hati betol.

sampai2 je kat sane trus laju je cr theme park tu
trun naek trun naek ktowg cr ..tgk plan tye owg..haha mcm owg asing plak kitowg kan 
ehh ckp psl owg asing nape ek ramai tol owg luar negara kat TS tu..hebat sgt ke?? cm xde tmpt laen je dpa nk p..haha jeles lak aku

tiket??
urmm leh thn la tp cm berbaloi la ..tu pown kalo kowg maen sume game dyer
RM 37 if tunjuk ic..kalo xde ic(owg asing) RM40++
oke kitowg mmg excited nk mampos oke
mcm owg yg baru msuk dunia hiburan..tenganga je mulut ^o^

frst2 mst ar men yg COOL2 dulu kan
usha punye usha urmm rasenye yg nie kot pling simple..haha
sekali naek..haaaa hamek kau
laju nk mampos...oke2 nie bukan gmbr aku amek just search kat ENCIK GOOGLE..tgk tu laju gile kan ..oke fine mule2 tgk cm ala oke kot nek nie xde jerit sgt kot
sekali dyer da pusing kan..aishh mulut aku nie mule la mengilai2 cm owg gile..aku rase bergegar gak TS tu plus ngn suare teah mengilai..mmg masyuk la kan
frst game je suare aku dah ilang ^.^


ini lak secnd game ktowg
haha nie pown idea aku..mcm kapten x aku..mmg aku conduct budak2 arini
kalo kowg tgk game nie kan cm elek je..naek then dyer pusing2 je.
tapi seram senanye..yela dah la naek tp senget2 lak kanpastu pusing amboiii xleh laju lg ke??
yg nie pown kitowg (aku n teah ) menjerit cm xigt dunia..
"dah dah stop laaa"
"xmo da xmo dah"
"makkkkkkkk"
haha tu ayat yg sllu kuar dr mulut kami
n kalo kowg nk tau game nie la yg membuat kan arep perlu tido buat beberapa minit
puas kitowg pujuk dyer jum men game laen tp pening punye psl xleh ar nk wat pe..so kami bertige(aku tean syah) je la maen game yg seterusnye 

thrd game..
omg seram gile naek nie..frst n last aku naek oke MUKTAMAT
kemain laju lagi dyer pusing..yg kelakarnye sebelum kitowg nek ade la se'group' bdk2 nie nek tau..n ade sowg budak nie dyer pkai tudung sarung erkk yg pmpuan tu phm la kan..
then bile bnd nie pusing2..kan laju..smpi nk tercabut tdung dyer.ngah2 laju tu leh dyer duk betulkan tdung dyer
aku ngn teah ape lg GELAK BESAR LA KAN
sekai dah naek haaa hamek kau..baru kau rase ape bdk tu rase kan..
yg teah aku xtau ar cmne tp aku pye tdung mmg dah lintang pukang..aku xpeduli ape dah yg aku tau aku kne pgg je tdung tu..sakit pown dah xamek tau..uishhh seram weyyy^.^

frth game men bende alah nie ..aku panggil CLOCK sbb dyer ala ala jam..
so phm2 je la cmne dyer pusing kan
ofcos cm jam
time nie pown ktowg men bertige je sbb arep still xok
oleh sbb aku langsung XBUKAK MATA so aku xbape rase la seram nye yg aku tau aku just jerit sekuat hati je
teah ar nie..kalo dyer stat jerit automatik aku pown jerit

then ktowg men ape mende ntah name dyer
gmbr pown xade ..dah cr tp xjumpe
tp game nie kite duduk mengelilingi cylinder then dyer pelan2 naek atas..omg tinggi gile oke..tp aku bukak mate jap je ..
pastu dyer pusing laju gile..haha teah teah semua game kau jerit even mate ttup..

then igt nk p masuk umah antu..aishh kene bayar plak dah..ok cancel cancel
plan nye nk g la naek roller coaster tp dlm perjlanan tu ternmpk lak site budak2..
ya allah comel nk mampos..so aku ngn teah pown berlari2 la nk maen tu nak maen nie
yg 2boys tu pown layankan je lah^.^

 tp rajin pulak aku nk search
tp yg penting nye aku dpt maen cable car, kuda yg pusing2 tu n kereta api tutt tutt (bunyi dyer)


 haaa comel x kitowg..ngah tggu anak raje bwk kasut utk dicuba ^.^ uhuuuuuu

erkk bukan dowg k anak raje nye..
dowg pown ngah cari anak gadis yg selalu dibuli kak n mak tiri nye
^...^
then lepas puas maen kat site kanak2 oke tiba lah masenye utk mase berdebar2
encik roller coaster tggu saye jee..
jgn bwk laju2 k
kalo tgk dr bawah seram gile kan apetah lg bile dah duduk kat chair tu..mmg rase nk kincing la plak kan..

nmpk x muke yg tgh kecut perut
sume muke ngh berzikir
bile stat je gak haha..aku ngn teah ape lgi mule kan lak adegan mengilai padahal belum pape lg kot..tp dyer mmg gile laju kan tup tup dah smpai dah
aisshhh rase cm kejap plak
dah ar aku mmg xbukak mate lgsung so mmg xtau la pemandangan kat atas bende tu :p
tp yg aku kesian nye kan..oleh sbb bende nie la si syah pye henset jatuh..ya allah cuak nye tyme tu..dyer pown dah cm berserah jeee

oke fine habis sudah kitowg bedal sume jenis game
puas??? ermm puas gak laaa
berbaloi baloiiii




 eatingg time :)
 aku makan sweet sour chicken rice
oke fine aku nasihat kan jgn makan la weyy nmpk !! aku pown xabis
ckp je sweet sour tp yg adoooo sourr je aku rase
nyampah!!
nie ha teah bab2 makan kasi dyer
badan je kecik makan byk haha
kalo tau dek teah aku amek gmbr nie mengamuk seminggu gak kang

yg nie lagi satu name je nasik goreng ayam yg dyer nie duk makan ayam je
owg bg ayam tu utk makan ngn nasik bukan makan ayam smpi abis dulu baru makan nasik
aishh xphm aku

then tgh2 ktowg makan
alhamdullillah ade owg jumpe phone syah n dgn baek hatinye nk pulang kan balek
semoge allah balas jasa baik dyer 
tgk!! even dyer indian p hati dyer mulia..kite kalo jumpe ade kite nk pulang kan???? mcm xje kan.
astarafirullah aku nie men bedal je..
yg best nye henset syah langsung x retak pecah n rosak
hiiii^.^

lepas pusing2 merayap2 ttbe syah kate dyer kene balek sbb ade group assignment
oke kitowg pown balek laa
yg xthn nye dlm monorail leh la thn agy..byk la space n boleh la hirup oksigen 
tp dlm KTM tu yg xthn tu..aishh penuh nk mampus..berdiri je la yg mampu
smpai muke pown dah xmampu senyum
tdung pown dah serabut serabai dah
bukti tgk gmbr bwh nie



haha^.^ btw aku hepi gile wey kuar ngn kowg
lame gile xhangout sesame cmnie
huhu rase cm xnk lepas je teah terchinta nie td
huuuuu^...^
xpe2 t kite jumpe lagi k

babai <3

No comments:

Post a Comment