Monday, October 10, 2011

stry dikala kebosanan

hye ^.^


 nk speaking malas nak bermadah pown malas
so straight to de point je lah

ade sowg gadis name "tett" oke dyer comel gile pipi tembam rase nk cubit2 je
n finally mmg ramai pown dah cubit pipi dyer mungkin sbb tu lah dyer mkin tembam
nk kate cantik mungkin x tp kalo bawak jumpe parents mst berkenan punye
bukan nk riak cume nk bersyukur ^.^

gadis nie dulu zaman tadika mmg susah nk bergaul dgn pmpuan perangai pown dah mcm "jantan" main mengalahkan laki jerit mengalah kan pontianak
sbb tu xde pmpuan berani nk kawan..(nmpk sgt nipu)
oke siye mmg dyer xramai kawan pmpuan sbb tu kalo kat tadika dyer mst berkepit dgn laki terutamanya dgn "acap bukan nme sbnr" n kalo nk dsmbung cerita si acap nie lak mmg pemalu sgt2 so mmg asyk berkepit je la ngn aku nseb baek ke tandas xdiajak :(
zaman tadika dyer mmg indah sbb mak gadis tu sgt dikenali oleh cikgu2 tadika
so mmg nk dikate anak emas cikgu mcm jauh lari sgt
kalo ckp manje haaaa betol la kot :)

tapi malang nye gadis tu xdpt menghabiskan zaman tadika nye sbb dyer ditawarkan oleh emaknye tok join darjah satu masa umor dyer 6 tahun
maksudnye dyer tadika sethun je la n darjah 1 2kali
erkk phm kannn???

ok smbung kat zaman sekolah rendah
urmm tyme nie lah dyer owg pling bahagia sbb mak dyer cikgu disekolah itu
mmg senang sgt hidup dyer
sume ckgu kenal tp oleh sbb dikenali lah dyer xleh nk nakal sgt
so mmg sehabis baek lah budak nye
orang kat "amboii baeknye..anak sape la nie"
tu kate2 zaman bdk2 tp bile dah mngkat dewase ayat yg sesuai
"amboii baeknye bdk nie..oke sgt lah jd menantu makcik"
auchhhh bestkan zaman dewase:)
pengalaman dyer zaman sekolah cm biase je
dpt jd pengawas libry, penolng sane sni club tu club nie
arghh xde lah sebahagia mane kan ..n exam pown hampeh je anak ckgu tp result ya rabbi
UPSR??? urmm xyah cite lah xpenting haha

msuk zaman sekolah menengah mula lah zaman pling mencabar 
yela dgn PMR nye n SPM
mule2 masuk mmg xpkir ape pkir "wahhh hebatnye dah besar dah aku..yeaaaayy boleh ade BF"
teeeeeeeetttttttttttttt
tp igt senang nk dpt BF laki kat dunia nie mmg sume xbape boleh diharapkan
bukan sume hanya segelintir
kadang2 pkir baek habis kan SPM baru bercinta "teeeetttt" dyer nie habis PMR dah bercinta
oke fine dyer mule berjinak2 ber'love2 form 3 dgn laki cina
erkkk cina??? cm xcaye je kan tp xkekal just 4 month je alaaahh nk harap ape pown 
budak sekolah lg
then habis PMR dtg sowg laki yg agak menyantap hati dyer 
erkk tertarik mungkin
tp dyer tau cmne nk berwaspada so dyer kawan dulu even bape kali laki tu minx kapel
oleh sbb ade pengalamn lalu so dyer pown mule mematang kan dri
kawan>?? lebih kurang 2 bulan baru kapel..dyer setuju nk kapel pown sebab biasenye laki kalo kite tolak kapel dowg mst automatic xkan msg n kawan kite lagi kan
tp laki" apis bukan name sbnr" nie xmcmtu
tu yg buat dyer OMG terpesone nye
alhamdulillah hubungan dowg even xbahagia sgt pown still tahan hampir 4 tahun
rase dah boleh ade 4 anak kan kalo kawen
haha^.^

dan sekarang zaman baru yg dia lalui
zaman student IPTA
happy nye bile dyer dpt tawaran sbb result SPM dyer mcm xde harapan je nk jd budak U tp dgn kuasa ALLAH sape tau kan rezeki seseorang tu :0
dan sekarang dyer seorang wanita erk?? remaja kot
oke dyer seorang remaja yg mempunyai tekad nk berjaya dlm ape jua yg dyer lakukan
dan berharap dpt kerja yg berpatutan sbb dyer pkir "kalo dyer ditakdirkan kawen dgn apis bukan name sbnr " tanpa pekerjaan yg lumayan mungkin xdpt hidup mewah seperti sekarang sbb "apis bukan name sbnr" bukan lah orag yg bekerjaya yg mewah mcm anak dato' :tettt" haha^.^

klah bbai


No comments:

Post a Comment