Wednesday, October 26, 2011

future??


hye u olls..peace yo!!
urmm nk story ape yek arynie
baru 3minggu cuti sem
dah bosan tahap gaban kan
cmne la agak nye kalo cuti sem yg smpi berbulan2 tu
uihhh dah la aku nie kemain mls lagi nk g kerje
eh bukan malas just cerewet je 
yelaaa kalo boleh aku nk kerje yg menyenang kan aku a.k.a duk umah je lah
haha^.^
nmpk sgt anak dara pemalas!!
haaa hamek kau

kadang2 kan bile pkir2 balek 
cube kite pkir FUTURE kite
ehh bukan future husband oke
tp mase dpn kerjaya kite

adekah dgn diploma nie kite leh jd ape yg kite nk?
adekah dgn diploma juga kite leh capai ape yg kite impikan?

perkare nie slalu aku terpkir bile cuti2 sem
lg2 bile dah abis exam tu
yela time b4 exam tu memanjang je pkir psl subject tu subject nie
arghh rimas nye pkir time tu
tp bile dah cuti sem xde bende dah yg teringin otak nie pkir
tp otak aku nie asyk pkir mase depan dgn diploma nie je

oke mak abah slalu ckp
"kalau boleh adek sambung degree"
mmg adek nk pown degree tu..kalo dgn diploma je ape je lah kerja yg aku leh dpt kan
dulu ade gak bincang2 ngn mak
"mak adek rase after dip mie adek nk sambung UPSI amek pendidikan"
yeee mmg cite2 aku nk jd cikgu pra(sbb aku suke gile budak2 nie)
mak pown xhalang aku jd cikgu walaupun dyer nk aku jd laen dr dyer

tapi kan bile pkir berjuta kali
aku rase aku perlu sambung degree dlm business
sbb ape gune ade basic business tp xterus kan more detail tol x??
tp yg aku pasti aku xsure dgn dip n degree business nie aku leh jd ape
so aku dah buat plan tok masa depan aku
bahawasanya aku AZYRA FYAZLYN  akaannnnn.

sekarang
diploma in business stdy
after dip
degree also in business (xkire lah cabang mane pown)
after degree
nk cari kerje yg sesuai dgn pencapaian aku
TAPIIII
kalo dlm beberpa bulan or 1 year aku still xdpt kerja
aku maybe masuk ILP?? erkk ntah ape ntah namenye yang penting
dyer cm institut latihan perguruan
haishhh time2 nie lak lupe name institut yg mak cadang kan tu
xpe2 t aku tye mak balek
haaaa
so  INSYALLAH aku akan menjadi seorang guru yg bekerjaya
yuhuuuu
doa2kan lah impian aku yg xsebesar kowg nie berjaya oke

kbai<3


1 comment:

  1. eh, teacher wannabe eh? good luck in your life dear. ((;

    ReplyDelete