Sunday, April 3, 2011

camping story


boleh saye story kisah camping saye???
ce cite ce cite(suare anda)

oke2 saye cite:
oleh sbb dak BM ade test acc mlm sbtu ary jumaat tu so our trip is malam yg laen grak ptg kalo xslap saye la kan.lbh kurang kul 10.30-11 bas smpi kat area dpn e-point tu.ade 1 bas n 1van urmm mule2 cm nk nek van je sbb majoriti sume nk nek bas eee mls ar nk brebut2 nie tp cik mia nk nek bas so saye oke je."i xkesah pown yg penting smpi" wahh care cckp cm smgat je kan nk g camping.oke setibe nye kami kat situ ,ade AJK2 n 2 komander koe dah tgu ktowg .after trun kan brg ktowg kene brator n dyer bg group(saye group 4) then dyer potpet2 ckit pastu ktowg pown grak ke tmpt camping tu..xde la jauh mne.

sesampai nye kami kat situ dyer suh mkn .after that dyer just suh ktowg duk tepi tgk dowg wat aktiviti.mcm2 aktiviti dowg wat ktowg just tepok tgn bile disuruh..^.^ hah comel gile kan
oleh sbb lame sgt ktowg pown sepakat nk join je aktiviti dowg tu..bosan sgt dduku je kat stu.
then coach pon stuju n ktowg join ikot group yg diberi.
lbh kurang 1jam lbih gak ar men bnd alah tu.
aktiviti strusnye "night walk" urmm dgr cm best kan..dowg suh stiap sowg bwk sehelai bau tok ttup mate.ktowg stat dlm pkul 12 smthg .mule2 tu mcm best la kan telanggar tu terjatuh sane terhantuk taya n mcm2 agy.tp bile dah penat mmg mcm2 ayat celake ar kuar dr mulut saye kan
kowg nk tau x bape lame ktowg men bnd alah nie.lbh kurang 5 jam
weyhhh penat la siot!! eee saba je tyme tu..bile boleh bkk mate leh lak komander ckp awak leh g blah snae cari group members awak."mmg aku leh nkmpk jln kan"
kabur gile mate la wey eee tu pown xphm ke ..bako je bako je

abis je aktviti tu ktowg leh tdo tp bape minit je pown ..kul 6 dah kne kumpul solat even aku yg xsolat pown kene kumpul .

after solat makan then siap2 tok senam pagi(ktowg wat poco2 oke..comel gile!!)
after that junge traking urmm yg ni best sbb mcm2 aktviti la ade.yg xleh bla nye tiap kalo dyer bunyi wisel ktowg kene baring n guling2 kat mane pon ktowg berade..haha xleh bla lngsung
geram pown ade gak!!
b4 abis aktvti nie ktog kne wat presentation psl tali n group ktowg xleh jwab sume tau so kne la msuk paya..paye???xsesuai ar nk ckp paye.rase nye cm loji je..euwww sumpah jijik weyhh rase cm pijak taik je..dah ar busuk nk mampos kali tenggelam tu leh mati lemas sbb busuk .^.^

around tgh ary abis aktvti tu..g siap2 nk makan then bincang psl mlm kebudayaan
group kami dpt tajuk lawak..urmm susah gak tu kalo xlawak "masak ar ktowg"
then after dpt kate sepakt dr sume ktowg wat tjuk ahli bomba n org asli
haha sumpah malu gile weyh "xlawak lgsung n lintang pukang"
malu malu malu
nk tau xsape meng
nie siyes xmasuk akal
1-group 1
2-group 2
3-group 3
4-group 4
5 -group 5
6-group6
cm pe je kan..tp sumpah best gile malam kebudayaan sbb coach siap karoke lg.gile supporting ah dowg nie n sume asyk wat lawak je smpi ngantok pown xkesah sgt dah.
abis dlm kul 1 lbh pastu yg terkejut nye dowg kasi tdo??plek tol camping leh tdo awl.pastu subuh sume terlajak tdo smpikan AJK pown SAHAK yg kejut...haha lawak tol ar kowg nie
penat yeee^.^

lps solat subuh siap2 n kne kemas kemah tyme nie mmg xleh bla lgsung.
sahak tu cerewet gak kan eee sabo jela..nseb bek xmara2 kalo x "kite bako je"
after settle segala bnd sume grak kat tempat bas anta arytu.haaa byk gile weyh monyet weyh comel2 tp cm ganas je monyet2 nie..ee xsuke ah!!
lame gak ar ktowg tgu..
tapi yg sonok nye ktowg dpt air gas tin ,botol n yg lgi best sahak blanje ice crem!!!!
kowg ade???haha:)
dlm kul 12 smtg bas pown smpi.."oke2 dak bussines grak dlu"
haha sentap bai ayat tu..yg len muke toyeee je..saba ye !!




btw: saye nmpk awak!!awak ensem la:)

No comments:

Post a Comment